Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
27 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ενημέρωση Πολιτών arrow Συνεδριάσεις Εκτελ. Επιτροπής

Ενημέρωση Πολιτών / Δελτία τύπου παλιοτέρων ετών
Φίλτρο: Εμφάνιση #:
ΔΤ Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα 14-2-11 Εκτύπωση
                                                                                              Σέρρες 14 Φεβρουαρίου 2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα, στις 11 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα. Ο δήμος Σερρών, ως τακτικό μέλος, εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη. 
Τα θέματα της γενικής Συνέλευσης ήταν:
1. Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
2. Εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου
3. Ψήφιση νέου καταστατικού, σύμφωνα με το νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση
4. Νέα μέλη
Λόγω μη απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα.

Η Ένωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός (Μ.Κ.Ο.) που συστάθηκε, ως Σωματείο, δυνάμει της υπ' αριθ. 7408/207 απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2008.

Ήδη, η Ένωση έχει 49 περίπου μέλη - φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που εκπροσωπούν το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού έχει έμπρακτα εκφράσει την υποστήριξή του στους σκοπούς, οραματισμούς και άμεσες στοχεύσεις της Ένωσης.

Βασικός στόχος της Ένωσης  είναι η προσπάθεια για την ανάδειξη, προβολή και συντήρηση των μεσαιωνικών κάστρων του Ελλαδικού και ευρύτερα Ευρωπαϊκού χώρου. Τα μεσαιωνικά κάστρα μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξεις τουριστών - επισκεπτών με στόχο το όφελος των τοπικών κοινωνιών.


Από τον Αντιδήμαρχο
Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας
Παναγιώτη Γρηγοριάδη.

ΔΤ συζήτηση για κυνοκομείο 10-2-11 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Σέρρες 10 Φέβρουαρίου 2011
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΠΚΑ (1ος όροφος) σε συζήτηση με θέμα : «Κυνοκομείο Δήμου Σερρών και διαχείριση των αδέσποτων της πόλης»

Ο Αντιδήμαρχος
Καθημερινότητας & Επικοινωνίας
με τον Πολίτη
Στεργίου Νικόλαος
ΔΤ συνεντευξη τύπου Δημάρχου 2-2-2011 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                 Σέρρες 2 Φεβρουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Δήμου Σερρών Πέτρος Αγγελίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερρών.
 

Εκπρόσωπος Τύπου
Ξυλογιάννης Γιώργος

ΔΤ επίσκεψη Δημάρχου στο Γ.Γ. Περιφέρειας κ.Σώκο 2-2-2011 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                         Σέρρες 2 Φεβρουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης Πέτρος επισκέφτηκε σήμερα τον Γενικό Γραμματέα της Κρατικής Περιφέρειας κ. Σώκο και συζήτησαν θέματα όπως ο ΧΥΤΑ Δήμου Σερρών, αποπεράτωση Κολυμβητηρίου Πάρκου Ομόνοιας κ.ά.
Επίσης ο κ. Δήμαρχος επισκέφτηκε την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συζήτησαν σχετικά με την Πανεπιστημιάδα Θεάτρου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σερρών
Υπεύθυνος Τύπου Ξυλογιάννης Γιώργος
Τηλ: 6985035458
Τηλ: 2321083600
ΔΤ επίσκεψη ΚΟΥΒΕΛΗ στο Δήμαρχο 26-1-11 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                Σέρρες 26 Ιανουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/83612
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης. Στις 10:30 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμαρχο Σερρών στο γραφείο του. Ενώ στις 11:00 π.μ. θα συμμετάσχει σε κοινή σύσκεψη με όλους τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας των Σερρών, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΤ Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ - τέσσερα σχόλια για την κρίση» 18-1-11 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                         Σέρρες 18 Ιανουαρίου 2011
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:    Εκδήλωση του Δήμου Σερρών με τους συγγραφείς Πέτρο Μάρκαρη, Τάκη Θεοδωρόπουλο, τον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη και τον Σερραίο σκηνοθέτη Βασίλη Παπαβασιλείου.

Μια νέα έκδοση, ένα βιβλίο και η παρουσίασή του γίνεται αφορμή για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την κρίση.
Το Σάββατο 22  Ιανουαρίου 2010, στις  8:00  το βράδυ στο Αμφιθέατρο «Γιώργος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών παρουσιάζεται το βιβλίο «ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ - τέσσερα σχόλια για την κρίση» των εκδόσεων "ΩΚΕΑΝΙΔΑ". 
Την παρουσίαση θα κάνουν οι ίδιοι οι συγγραφείς του βιβλίου και θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.
Τους τελευταίους μήνες όλη η Ελλάδα, και όχι μόνο, μιλάει για την κρίση χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει ποιο είναι το πρόσωπο αυτής της κρίσης. Η χώρα βουλιάζει στα χρέη της, φτωχαίνει μέρα με την ημέρα και οι υπερχρεωμένοι πολίτες της διαπιστώνουν πως τα χρήματα που δεν έχουν είναι περισσότερα απ' αυτά που έχουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η Ελλάδα κατηγορεί την Ευρώπη και η Ευρώπη προσπαθεί να ξορκίσει την κρίση ονομάζοντας την «ελληνική». Όμως, μήπως η οικονομική πλευρά της κρίσης δεν είναι παρά το σύμπτωμα, ή μάλλον ένα από τα συμπτώματα; Μήπως πίσω από τα επιτόκια και τα spreads κρύβονται άλλοι παράγοντες, κοινωνικοί, ιστορικοί, ψυχολογικοί, που οδήγησαν στη σημερινή πανωλεθρία;
Δύο μυθιστοριογράφοι, ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ένας σκηνοθέτης, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, και ένας δημοσιογράφος, ο Πάσχος Μανδραβέλης, προσπαθούν μέσα από τέσσερα κείμενα να ανιχνεύσουν τις υπόγειες διεργασίες που υπονόμευσαν το οικοδόμημα της Μεταπολίτευσης, το γέμισαν ρωγμές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει πια να γκρεμιστεί.
Τέσσερα κείμενα, μια πρόσκληση σ' έναν δημόσιο διάλογο που σήμερα τον έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ.
Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος είναι μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος. Εργάζεται στον εκδοτικό χώρο.
O Πάσχος Mανδραβέλης γεννήθηκε το 1963 στην Κοζάνη. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Από το 1982 εργάζεται σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά.
Ο Πέτρος Μάρκαρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937. Έχει γράψει θεατρικά έργα, σενάρια και μυθιστορήματα.
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Από το Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη μαθητών στο Μουσείο Ελιάς (27/01/2011) Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ Τ.Υ.
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Μουσείο Ελιάς του Δήμου Σερρών και της Τοπικής κοινότητας Ελαιώνα, υποδέχθηκε σήμερα 25 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί, την πρώτη ομάδα μικρών μαθητών (Δ΄τάξη) του 25ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν στο χώρο του παλιού ελαιοτριβείου, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό DVD για την ιστορία του τόπου και του ελαιοτριβείου και τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού και στο τέλος γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα της ελιάς που με πολύ μεράκι και ευχαρίστηση ετοίμασαν και πρόσφεραν στα παιδιά και στις δασκάλες τους τα μέλη και η Πρόεδρος του ΔΣ του Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαιώνα κ. Στέλλα Βλάχου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 3-1-11 Εκτύπωση
  Σέρρες 3 Ιανουαρίου 2011


Δελτίο Τύπου

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν προς όφελος του σερραϊκού λαού επισήμαναν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος και ο νέος Δήμαρχος, κατά την διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης του πρώτου στο Δημαρχείο, το πρωί της Δευτέρας.

Ο προκαθήμενος της σερραϊκής Εκκλησίας ευχήθηκε στη νέα δημοτική αρχή (και στους αντιδημάρχους που παρέστησαν στην συνάντηση) δύναμη και σύνεση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Πέτρο Αγγελίδη ότι η Ιερή Μητρόπολη και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται στο πλευρό του σε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στο καλό του τόπου.


ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Εκτύπωση
Σέρρες 27 Δεκεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ορκωμοσία των νέων Δημοτικών Αρχών
(Κυριακή 26-12-2010)


Πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα,  η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και όλων των συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του νέου Δήμου Σερρών.
Η τελετή  έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης «Κωνσταντίνος Καραμανλής» επειδή το Δημαρχείο δεν διέθετε επάρκεια χώρου  για  το σκοπό αυτό.
Οι εκλεγμένοι, Δήμαρχος και Σύμβουλοι, ορκίστηκαν ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου, των Βουλευτών του Νομού, των Προέδρων Δικαστικών Αρχών, του Στρατηγού της Χης Ταξιαρχίας, του Αντιπεριφεριάρχη κ. Ιωάννη Μωυσιάδη, του Νομάρχη Σερρών, των Προέδρων των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και Οργανισμών, του απερχόμενου Δημάρχου κ. Βλάχου και πρώην Δημάρχων, των συμβούλων και πλήθος Σερραίων δημοτών καθώς και των εκπροσώπων  των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.  
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στις αιρετούς της νέας δημοτικής αρχής,   υγεία και δύναμη στο έργο τους.  Ακολούθησε η ομιλία του νέου Δημάρχου  Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη και μετά από αυτή,  σύντομη παρέμβαση του απερχόμενου Δημάρχου κ. Ιωάννη Βλάχου, ο οποίος επίσης ευχήθηκε στη νέα δημοτική αρχή δύναμη και επιτυχία στο έργο της.

Η τελετή έκλεισε με μικρή δεξίωση που παρασχέθηκε προς τιμήν των παρισταμένων.



Από το Γραφείο Τύπου




Οι μαθητές του ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ στην Κύπρο (01/03/2009) Εκτύπωση

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI

Το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής -ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΛ Σερρών υλοποίησε πρόσφατα με επιτυχία ένα πρόγραμμα ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Leonardo da Vinci, στην Κύπρο.
To πρόγραμμα Leonardo da Vinci απευθύνεται σε φορείς που παρέχουν επαγγελματική εκπαίδευση-κατάρτιση σε επίπεδο δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης, όπως Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές, Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα κ.ο.κ.
 
Δελτία Τύπου  (126 στοιχεία)
Ανακοινώσεις (74 στοιχεία)
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ (10 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου (19 στοιχεία)
Εργασία στις Σέρρες (1 στοιχείο)
Προκηρύξεις Θέσεων (1 στοιχείο)
Συνεδριάσεις Δημ. Ενοτήτων (163 στοιχεία)
Συνεδριάσεις Τοπ. Ενοτήτων (129 στοιχεία)
Αποφάσεις Δημάρχου (54 στοιχεία)
Τομέας Αθλητισμού (24 στοιχεία)
Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας (30 στοιχεία)
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών